מתכננים אירוע בקרוב? אחד הדברים החשובים ביותר בכל אירוע הינו האלכוהול, על כך כולנו מסכימים. רובנו מעריכים קוקטיילים איכותיים ,אך לא באמת יודעים כיצד להכינם בעצמנו ובכלל כמה אלכוהול  לקנות ומאיזה סוג לאירוע. חברת  Shaken, מצאה את הפתרון המושלם לכל מי שרוצה  להגיש קוקטיילים איכותיים באירוע שלו אך לא מעוניין להתעסק עם הזמנות של אלכוהול, …

אם עברה לכם פעם המחשבה בראש לעבור לצד השני של הבר, לחוות את חווית היציאה מנקודת מבטו של האיש שמכין את המשקאות, ריכזתי עבורכם מספר סיבות ללכת עם הלב ולמצוא עבודה כברמן. להכיר חברים חדשים בכל בר תחלופת הלקוחות היא גבוהה ותצרו אינטראקציה עם מגוון רחב של אנשים ממקומות שונים , עם דעות שונות, תחביבים …

בועות שמפנייה

האם ידעת שיש מזקקות שמשמיעות מוזיקה למשקאות שלהם? מהו מספר הבועות בבקבוק שמפנייה? איך נראה השייקר הראשון? אם לא.. הנה לכם כמה עובדות על עולם הבר והאלכוהול שבטח יעניינו אותך.. מדוע משיקים בכוסות כשעושים "לחיים"? ישנן מספר אגדות המסבירות את הסיבה למסורות השקת הכוסות זו בזו כשעושים "לחיים". ההסבר ההגיוני והנפוץ ביותר לוקח אותנו אחורה …

סאקה הוא משקה אלכוהולי המבושל מאורז מותסס. כמו בייצור יין או בבישול בירה, איכות חומרי הגלם ומיומנות המבשלים ישפיעו באורח קריטי על איכות הסאקה שיבושל. כיצד מייצרים סאקה? לאחר ששוטפים היטב ומבשלים את האורז, מערבבים אותו ה"טוג'י" – רבי-המבשלים – עם שמרים ועם "קוג'י" )תרכובת של אורז עם פטריה המכונה ORYZAE ASPERGILLUS .) התערובת תוססת, …

ייצור הסאקה תועד כבר במאה השלישית לפנה"ס, אך רוב המיבשלות העוסקות בייצורו החלו בכך רק ב-150 השנים האחרונות. אין זה הדין במבשלתה של משפחת קונישי, המייצרת סאקה באורח רציף מאז 1550 . המבשלה שהקים מייסד המשפחה, שינואמון סוגהו, ב-1583 ,נקראת בנזאי גורא (GURA BANZAI ) והינה אחת מעשר המבשלות הוותיקות ביפן! כל אותה עת, יוצרו …

קוקטייל קלאסי מעורר וארומטי על בסיס וודקה, המכיל שוט של אספרסו, ליקר קפה ומעט סוכר. קוקטייל נפלא לכל מי שרוצה לשדרג את כוס הקפה שלו לקוקטייל אלכוהולי נהדר. היסטוריה: הקוקטייל המפורסם אספרסו מרטיני הומצא בשנת 1983 ע"י Dick Bradsell, בלונדון, ונקרא בזמנו "וודקה אספרסו". דיק הכין את המשקה ללקוח שבקש ממנו משקה שיעיר אותו ובאותה …

קציפות בקוקטיילים בשנים האחרונות אנו נחשפים ליותר ויותר ברים המשתמשים בטכניקה מיוחדת ליצירת קציפה אוורירית מעל הנוזל בקוקטייל, בדרך כלל מדובר בקציפה מתוקה, לפעמים עם מעט אלכוהול. מטרתה שהלקוח ישתה את המשקה דרך הקציפה והיא תשלים את הטעם של הקוקטייל ותאזן את הטעמים. מה שכיף בקציפות זה שמתקבל משקה בעל יותר ממרקם אחד, בעל שכבה …

lime

לימון וליים הם פירות הדר חמוצים המגיעים מאותה משפחה, עשירים בוויטמין C אך בעלי תכונות וצבע שונה. צבעו של הליים הוא ירוק והוא בדרך כלל קטן יותר מהלימון, שצבעו צהוב. למרות ההבדלים בטעם, בצבע ובגודל, מדובר בפירות בעלי יתרונות תזונתיים דומים ומעט קלוריות. שלא יעבדו עליכם – קיימים בשוק לימונים ירוקים קטנים, אך עדיין מדובר …

שאלה שמעסיקה אותי הרבה היא מה ההגדרה המדויקת של המילה קוקטייל? האם יש חוקיות לכל הקוקטיילים? האם קיימים כללים שחובה לעבוד לפיהם כדי ליצור קוקטייל מושלם?. ההגדרה המילונית למילה קוקטיל הינה: "תערובת משקאות, לרוב אלכוהוליים; ממזג" ובכן, אי אפשר שלא להסכים אם ההגדרה. אך, אם נחזור למקורות, בשנות ה80 ההגדרה לקוקטייל הייתה תערובת משקאות המכילה …

קוקטייל קלאסי נפלא שפורסם לראשונה ב1930 בספר The Savoy Cocktail Book שנכתב ע"י הארי קרדוק (Harry Craddock). הקלאסיקה הזאת שייכת לסדרה ממוספרת של קוקטיילים שמטרתם הייתה לרפא ההנגאובר. מדובר בקוקטייל מרענן, חזק ולימוני עם נגיעות של אניס. רכיבים : Corpse Reviver no. 2‎ אבסנט. 25 מ"ל ג'ין. 25 מ"ל Lillet Blanc. 25 מ"ל קוואנטרו. 25 …