בירה מלכה ועוד..


על המבשלה

הסיפור של מבשלת מלכה החל בשנת 2006, מתוך אהבה לטבע ורצון לקדם את תרבות הבירה בארץ.
אסף לביא, שהיה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, עזב את העיר ליישוב האקולוגי כליל, שם בישל בירה בכמויות קטנות במושב עמקה.
הבירות הראשונות עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה. לאחר שגובשו המתכונים, יצא אסף לחלק את הארגזים בתל אביב.

בשנת 2008 התמקמה המבשלה בפינה קסומה בקיבוץ יחיעם, למרגלות המבצר, על צלע הר, מול הים.
עד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל (ALE) בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות.
המבשלה שמה דגש על שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר, בקרת איכות קפדנית, ואי התפשרות על רמת הבירה הסופית
המים, המהווים את המרכיב העיקרי בבירה, מגיעים ממעיינות הגעתון הסמוכים לקיבוץ – והם פשוט טעימים.

הבירות עוברות שתי תסיסות טבעיות:
האחת במיכלי התסיסה והשנייה בחביות ובבקבוקים עצמם. התסיסה השנייה מאפשרת את התפתחות טעמה של הבירה וצבירת מורכבותה עם הזמן.
כמו כן תסיסה זו יוצרת את הגיזוז העדין והטבעי של הבירה.

כל הבירות הן בירות מסוג אייל (ALE), אינן מפוסטרות ואינן מסוננות – לכן טריות, בעלות ארומות וטעמים עשירים.

מעיינות הגעתון מהווים מקור למים עשירים וטעימים, ומעניקים גוף מלא לבירות.

המבשלה ביחיעם פתוחה לקהל בימי שישי בין 12:00 -19:00 ובמוצ"ש החל מצאת השבת

 

 

 BLOND

על הבירות

מלכה בהירה 6.5%
בירה מסוג
BLOND ALE בלגי, בהשראת מתכונים הסזונד העונתיים. בירה המאופיינת בטעמי רקע של הדרים, הנובעים מתוספת קליפות תפוז וזרעי כוסברה לתהליך הבישול של הבירה ושימוש בכשות מיוחד.

 WHEAT

 

מלכה חיטה 5%
בירת חיטה המאופיינת בצבע זהוב מעונן, ראש קצף גבוה, מרירות נמוכה, חמצמצות וארומה פירותית.

 

 

מלכה אדמונית 5.5%ADMONIT

בירה מסוג PALE Ale  אנגלי קלאסי, המאופיינת בטעם לחמי של שעורה וצבע אדום עמוק. הבירה מבושלת עם כמויות גדולות של כשות הנותן מרירות מורגשת אם כי לא כזו שמשתלטת ומכסה את טעמי הלתת.

 

STOUT

מלכה כהה 6%

בירה מסוג STOUT  אירי, המאופיינת בטעם קלוי, שוקולד מריר וקפה. בעלת מרקם רך וקטיפתי.
צבעה השחור הוא תוצר של שימוש בלתת שעבר תהליך קלייה אינטנסיבי וארוך בטמפ’ גבוהה מאוד.

 

 

מלכה הינדי 6.2%HINDI
בירה מסוג
IPA המאופיינת בצבע נחושתי עמוק וטעם קרמלי עדין. בשלבים שונים של תהליך היצור מוסיפים שלושה סוגים שונים של כשות, המעניקים מורכבות הן בטעם והן בארומה של הבירה. המרירות המודגשת משאירה סיומת ארוכה שמובילה ללגימה הבאה.

 

*סגנון IPA Indian Pale Ale  הוא סגנון שהתפתח כשהבריטים השתלטו על הודו. באותה תקופה נשלחו אליהם בירות שהגיעו מקולקלות בגלל המסע הארוך (לפני המצאת הפסטור).

כפתרון, נמצא כי הכשות (החומר האחראי על המרירות והארומה של הבירה) הוא גם חומר משמר טבעי, והוספת כמות גדולה יותר של כשות + העלאת אחוז האלכוהול – משמרת את הבירה לאורך זמן רב יותר.

מכאן- נולד סגנון מאד פופלארי של בירה בקרב מבשלות הבוטיק ברחבי העולם,  המאופיין במרירות מודגשת, ארומות פרחוניות חזקות ואחוזי אלכוהול גבוהות מהממוצע.

 

ארבעת מרכיבי הבסיס של בירה:

  1. מים – מהווים עד כ90% מהבירה, ומתחלקים לשני סוגים עיקריים:

מים "רכים" – מים המכילים כמות קטנה של מינרלים או לא מכילים בכלל \ מים שעברו התפלה. מתאימים לבירות לאגר צלולות.

מים "קשים" – מים עתירים במינרלים (סידן) ממקור טבעי – מי מעיינות, תהום\ אקוויפר. מתאימים לבירות אייל עם אופי חזק.

המים לייצור הבירות של מלכה מגיעים ממעיינות הגעתון (מים קשים) והם פשוט טעימים.

  1. לתת – הוא חומר הגלם העיקרי להכנת הבירה. לתת הוא כינוי לכל דגן שעובר תהליך הלתתה (הנבטת הדגן באופן מבוקר, ייבוש וקלייה), על מנת להפוך את העמילן (רב סוכר) לחד סוכר – שהשמרים יכולים לעכל.

הלתת הוא המרכיב הדומיננטי שקובע את צבעה של הבירה, כמו כן משפיע על הטעם והארומה של הבירה. (לתת קלוי בצבע אדמדם יעניק לבירה טעם קרמלי, לתת קלוי בצבע שחור יעניק טעמים חזקים של קפה וקקאו).

הבירות של מלכה מורכבות מלתת בסיס ולתתים נוספים – מגוון היוצר בירה עשירה ועמוקה.

 

  1. כשות – צמח ממשפחת הקנאביים, בעל סגולות מרפאות ומרגיעות. פרחי הצמח הנראים כאצטרובלים, נטחנים ונדחסים לצורה של כדוריות המהווה את הצורה הסטנדרטית בה משתמשים בכשות ביצור בירה. ישנם מעל 5000 זני כשות שונים באיזורים שונים בעולם.

לכשות שלושה תפקידים עיקריים בבירה:

-חומצות אלפא – מרירות.

-חומצות בתא – ארומה.

-חומר משמר טבעי.

מבשלת מלכה משתמשת במספר סוגי כשות לבירות השונות. מלכה אדמונית מכילה כמויות מאד נדיבות של כשות, ומלכה הינדי פי 3 בערך.

 

  1. השמרים הינם יצורים חד – תאיים שתפקידם לאכול את הסוכרים ולפלוט אלכוהול ופחמן דו חמצני.

שמרי בירה מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות :

-שמרי לאגר – יוצרים בירה שטוחה ועדינה בטעמים ובריחות, תוססים בטמפ' נמוכה (בין 4- 15 מעלות), בתחתית המיכל. שמרי הלאגר התגלו לאדם רק במאה ה-19 עם המצאת הזכוכית.

-שמרי אייל – יוצרים בירות עשירות ומגוונות בארומות ובטעמים, תוססים בטמפ' גבוהה  (בין 15-24 מעלות), בחלקו העליון של המיכל. אלו הם השמרים המסורתיים והוותיקים בעולם.

מבשלת מלכה מייצרת בירות אייל שעוברות תסיסה שנייה בחבית\ בקבוק.

לאחר הבקבוק \ חיבות נשארת הבירה כשבועיים לפחות במצב Conditioning  עד להתייצבות הטעמים. תסיסה זו מאפשרת גיזוז טבעי ועדין לבירה.

Previous כל מה שרציתם לדעת על בירה
Next בשורה משמחת לחולי הצליאק, אלכוהול ללא גלוטן!

תגובות:

avatar