שאטו דה בריי קלבדוס Chateau du Breuil


שאטו דה בריי  Chateau du Breuil 

 

שאטו דה ברייfine

שאטו דה בריי היא אחוזה השוכנת בלב נורמנדי הירוקה. האחוזה נבנתה במאה ה16.  כידוע, התפוחים הם חומר הגלם לייצר קלבדוס אותנטי. מזג האויר הלח ואדמת החימר של איזור Pays d’Auge מקנים תנאי גידול אופטימאליים ל22000 עצי התפוח הסובבים את האחוזה. הסיידר מיוצר במלואו באחוזה והתסיסה טבעית לחלוטין. רק לאחר שמתקבל הסיידר האיכותי ביותר מתחיל הזיקוק. עובדה שלא רבים יודעים היא שבכדי לייצר ליטר אחד של קלבדוס נדרשים כ27 קילו תפוחים. שאטו דה בריי שייך לקלסיפיקציה היוקרתית AOC Pays d’Auge , קלבדוס בדרגה זו יכול להיות מיוצר אך ורק מענבים מ Pays d’Auge וחייב להיות מזוקק פעמיים.
שאטו דה בריי מייצר אך ורק קלבדוס בדרגת AOC Pays d’Auge. היישון מתבצע בחביות עץ אלון בלבד, חביות אלו נבחרות בקפידה. הקסם האמיתי בקלבדוס של שאטו דה בריי הוא המיזוג בין החביות השונות הנעשה על ידי מאסטר המרתפים.

 

 

201201310541104f27c546eadebשאטו דה בריי VSOP

יישון מינימלי של 4 שנים בחביות עץ אלון מקנות לקלבדוס VSOP של שאטו דה בריי רכות, איזון וצבע עניברי. הפירותיות אלגנטית כיאה לקלבדוס המגיע מ Appellation Pays d'Auge Contrôlée

קלבדוס זה מעוטר בפרסים מכובדים ויוקרתיים, מהנחשבים בעולם האלכוהול. מחירו הוא תמורה מלאה לכסף.

 

תארים נבחרים:

  • Silver Medal – International Wine & Spirit Competition – London 2009
  • Silver Medal – International Wine & Spirit Competition – London 2010
  • Silver Medal – San Francisco World Spirits Competition 2011
  • Gold Medal and "Best in Class" – International Wine & Spirit Competition – London 2011
  • Silver Medal – International Wine & Spirit Competition – London 2012

 

שאטו דה בריי רזרב דה שאטו3000319

מיושן 8 שנים לפחות בחביות עץ אלון במעקב מחמיר של מנהל מרתף החביות. זהו קלבדוס עדין ופירותי, בולטים ניחוחות של אגוזים, שקדים ווניל. גאווה למסורת של נורמנדי.

אחוזת שאטו דה בריי
אחוזת שאטו דה בריי
Previous יאמאזאקי – וויסקי סינגל מאלט יפני נדיר
Next גראפה נונינו

תגובות:

avatar