קרח – המרכיב החשוב ביותר בקוקטייל


קרח – המרכיב החשוב ביותר בקוקטייל

בעולם הקוקטיילים המודרני, קרח הוא המרכיב החשוב ביותר. זה אולי נשמע כמו הצהרה מוזרה, אבל ישנם רק משקאות בודדים שלא משתמים בקרח בהכנתם.

למעשה, אני יכול לחשוב רק על קוקטייל אחד שאין בו שימוש בקרח – ג'ין ורוד  (Pink Gin), קוקטייל שהומצא על ידי צי הים המלכותי הבריטי, הוא תערובת פשוטה של ג'ין בטמפרטורת החדר מעורבב עם ביטר אנגוסטורה, אשר מעניק לג'ין גוון ורדרד, ומכאן השם. למרבה המזל רובינו מעדיפים לא שתות 57% ג'ין ABV בטמפרטורת החדר.

קרח מרכיב משמעותי בהתרבות קוקטיילים מאז תחילת 1800.

לימדו אותנו במשך השנים כי טוהר מקור המים, ישפיע על טוהר הספיריט או הבירה. לפיכך, הוספת מים מזוהמים בצורה של קרח לתוך קוקטייל יהרסו את טעם המשקה ונקבל משקה לא איכותי, ופשוט.. פחות טוב .

לקרח יש שני תפקידים שמשפיעים על הקוקטייל:

  1. קירור הקוקטייל – כל קרח יקרר את הקוקטייל.
  2. דילול הקוקטייל – ככול שהקרח איכותי יותר הקוקטייל יתדלל במים נקיים יותר ונוכל לשלוט יותר בכמות הדילול.

קרח שקוף

לא כל קרח הוא קרח שקוף, במקררים רגילים שמייצרים קרח, הקרח קופא מבחוץ לבפנים ונוצרים סדקים קטנים בקרח שגורמים לו להראות עכור.

ע"י טכניקה מיוחדת של הקפאת הקרח מלמטה למעלה נוכל ליצור קרח שקוף. ישנם מכונות מקצועיות שמשתמשות בטכניקה הזאת, אך הינה מדריך ליצירת קרח שקוף בבית בעזרת צידנית:

שימוש בקרח שקוף מאפשר לנו להגיש קוקטייל בצורה נקייה ויפה יותר עם בלוק גדול של קרח שיקח לו יותר זמן לדלל את הקוקטייל.

איכות המים

ככול שהמים יהיו יותר נקיים ומסוננים כך איכות הקרח תשתפר, יש ברים שמשתמשים בפילטר שגורם למים לעבור תהליך של דיפוזיה הפוכה, תהליך זה מנקה את המים וגורם לקרח להיות טהור יותר. צריך מאוד להיזהר משימוש ביים לא איכותיים שיכולים לגרום ליצירת קרח בעל טעם לוואי שיעבור לקוקטייל.

סוגי קרח:

בלוק –  בלוק הוא קובייה גדולה (כמו בסרטונים למעלה) שמשמשת לקירור המשקה, היא בדרך כלל שקופה ולוקח לה הרבה יותר זמן לדלל את המשקה.

קוביות – הסוג הנפוץ ביותר, יוצרות בדרך כלל ממכונת הקרח של הבר, יש מכונות שיוצרות קוביות חזקות שמחזיקות מעמד בשיקשוק, ויש מכונות שיוצריות קוביות נוראיות שבמהלך השיקשוק הופכות לברד ומדללות את המשקה יתר על המידה.

קרח כתוש – את הקרח הכתוש מוסיפים למשקאות שרוצים לקרר מהר מאוד ושיארו קפואים, החיסרון בשימוש בקרח כתוש הוא הדילול המהיר מאוד.

 

סרטון שמראה איך המקצוענים חותכים קרח:



 

Previous קוקטייל נגרוני
Next הנגאובר (חמרמורת / דכדכת )

1
תגובות:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
מתכון: קוקטייל Jungle Bird - מיקסולוג Recent comment authors
הכי חדש הכי ישן הכי מוצבע
trackback

[…] מיזגו את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, שקשרו בחוזקה כ30 שניות וסננו לכוס נמוכה עם קוביות קרח או בלוק. […]