ההבדל בין קוניאק לברנדי


ההבדל בין קוניאק לברנדי

בשנים האחרונות נוצר בלבול בין המשקאות האלכוהולים קוניאק וברנדי,הגיע הזמן לעשות סדר בבלאגן!

קוניאק:

6daa7c2544db044d2bae9db57bbf18fb_720x600
קוניאק רמי מרטן XO

בואו נגיד שאם האריה הוא מלך החיות, הקוניאק הוא מלך המשקאות החריפים!

הקוניאק ניתן לייצר בצרפת בחבל הארץ קוניאק בלבד, חומר הגלם היחידי של קוניאק הוא ענבים לבנים מסוג יוני בלאן, פול בלאנש ופרנץ קולומברד. כמו כן הם מקפידים על תהליך הזיקוק ועל היישון בחביות עץ אלון המגיעות מחבל לימוזין בצרפת ועוד.

על מנת לאכוף את החוקים המחמירים של הקוניאק הוקם בצרפת "הועדה הלאומית לקוניאק", אשר מטרתה לבדוק שהמשקה מיוצר מאותם מרכיבים ועומדים בתקנים של ההגדרה של קוניאק.

לכל מזקקה יש לה את ה"מאסטר בלנדר", הוא למעשה האחראי על הרקיחה בכל שנה את הקוניאק המושלם בדיוק כמו שהיה בשנה שעברה, באותו צבע ובאותו טעם. אין ספק שהעבודה שלו נשמעת פשוטה לגמרי, אך הלכה למעשה זוהיא עבודה קשה וסזיפית שיש צורך להעריך כל לגימה של הקוניאק בשביל להבין את עבודתו.

רמות יישון הקוניאק: vs, vsop,xo,x.

VS- קוניאק אשר התיישן כ-שנתיים לפחות.

VSOP- התיישן לפחות 4 שנים, במותגים הנבחרים 7 שנים.

XO-מיושן לפחות 6 שנים, המובחרים מיישנים כ-20 שנה.

 

כל קוניאק הוא ברנדי אך לא כל ברנדי הוא קניאק

האימרה הזאת נכונה, את משקה הברנדי ניתן לייצר בכל מקום בעולם אין עליו פיקוח מחמיר כמו בקוניאק, והתהליך זיקוק שלו הוא כמו של קוניאק, תהליך זיקוק דודי כפול.

אז מה כן ההבדלים, ברנדים פרט לענבים לבנים, אפשר לעשות גם מפירות נוספים.

כגון: דובדבנים (קירש), תפוחים (קלבדוס), משמשים ועוד ועוד.

בשנים האחרונות הברנדי נותן מלחמה יפה לקוניאק וישנם מותגים רבים הנחשבים כשווים טעימה ומזיגה.

Previous תערוכת וויסקי לייב תל-אביב 2016
Next ציוד בר ותפקידיו

תגובות:

avatar