מתכון: מוחיטו – הדרך הנכונה


מתכון למוחיטו 

מוחיטו הינו קוקטייל קלאסי מוכר ואהוב, ואף על פי כן, זהו קוקטייל שמוגש בצורה שונה במקומות רבים, במאמר זה נלמד להכין את המוחיטו המושלם.

מוחיטו הינו קוקטייל קובני קייצי ומרענן ,מוגש עם חתיכות לימון או ליים שנכתשו בתוך הכוס ונחשב למשקה הפופלרי במרכז ודרום אמריקה.

מוחיטו
מוחיטו

הקוקטייל הינו מאוד פשוט, אין צורך בידע מוקדם או בנסיון, כמו כן, כל אחד יכול לעשותו בבית ללא צורך בציוד בר.

מרכיבים – מוחיטו

  • 2 כפיות סוכר
  • 5-6 פלחי לימון (חתוך לקוביות)
  • חופן נענע
  • 60 מ"ל רום בהיר
  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • קרח גרוס (עדיף)
  • סודה

הכנה – מוחיטו

  • הכניסו לכוס גבוהה את פלחי הלימון והסוכר.
  • כתשו את הלימון והסוכר היטב, אך לא יותר מדי (אם נקטוש את הלימון יותר מדי, יצאו מקליפתו שמנים מרירים).
  • הוסיפו את הנענע, הרום ומיץ הלימון.
  • הוסיפו קרח גרוס ובחשו היטב בתוך הכוס.
  • סיגרו את המשקה בסודה.
  • הוסיפו קש, וקשטו בפריחת נענע.

 

איסורים

אסור לכתוש את הנענע – זוהי טעות נפוצה, בהרבה ברים כותשים את הנענע עם הלימון והסוכר, כשכותשים את הנענע היא הופכת למרירה והורסת את המשקה.

המלצות

כדי לשחרר ארומות מהנענע, תנו לה מכה קטנה על היד, לא חזקה מדי.

 

וזהו.. הכנתם קוקטייל מוחיטו, מה שנשאר זה לשתות ולהתרענן.

Previous חגיגות יום הבסטיליה בבוטניקה, יום חמישי 14.7.16
Next מתכון: מרגריטה - כל סוגי המרגריטה

1
תגובות:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
כוס המוחיטו הגדולה בעולם - ספר השיאים של גינס - מיקסולוג Recent comment authors
הכי חדש הכי ישן הכי מוצבע
trackback

[…] כוס המוחיטו הענקית בעולם לקח ל40 אנשים קצת יותר משעה. השאלה האמתית […]