איך להבעיר קליפת תפוז


קליפות פירות הדר

קליפות של פירות הדר בכלל וקליפות תפוז בפרט, הם מרכיב מאוד חשוב בקוקטיילים רבים, יש שחושבים שקליפת התפוז או הלימון בקוקטייל מיועדות רק ליופי, אך הנחה זו כלל אינה נכונה.

בקליפת הפירות ישנם שמנים אתריים המעניקים למשקה ארומות וטעמים ומוסיפים רבדים רבים.שרפת קליפת תפוז

אם תקפלו קליפת תפוז ותמחצו אותה בין אצבעותיכם תוכלו לראות שהקליפה מפיצה שמן רב.

בקליפת פירות הדר יש "שמנים קלים" ו"שמנים כבדים", השמנים הקלים הינם השמנים הראשונים שיצאו מלחיצת הקליפה, והכבדים יצאו אחרי לחיצה מסיבית של הקליפה.

השמנים הקלים מעניקים את הארומה הרצויה של הפרי והשמנים הכבדים מעניקים מרירות, לכן אסור! למחוץ את הקליפות חזק מדי מעל הקוקטייל. יש לשחרר את השמנים מרחוק, כך ניצור שימוש רק בשמים הקלים והארומתיים.

לא הרבה יודעים, אך השמנים של הפרי הינם דליקים ושריפה שלהם מעל הקוקטייל תיצור חוויה ללקוח ותוסיף רעננות לקוקטייל. בכדי לשרוף את שמני הקליפה יש לחמם אותה טיפה באמצעות מצית או גפרור ולאחר מכן למחוץ באמצעות שתי אצבעות את הקליפה מעל הקוקטייל.

סרטון הדגמה:

 

Previous מתכון: סירופ שקדים (אורז'ה)
Next איך לשמור על הנענע טרייה לאורך זמן

תגובות:

avatar