מתכון: סירופ שקדים (אורז'ה)


סירופ שקדים

סירופ שקדים (אורז'ה)

סירופ אורז'ה הוא סירופ שקדים צרפתי המשמש להכנת קוקטלי "טיקי" רבים, הקוקטייל המוכר ביותר שנמצא את הסירופ במרכיביו הוא "Mai Tai".

במקור, אורז'ה הייתה מיוצרת משעורה, אך כשגילו שבהכנתו עם שקדים מקבלים סירופ יותר קרמי וטעים.. הפסיקו להשתמש בשעורה.

ניתן לרכוש סירופ אורז'ה תעשייתי, אך אין דומה לסירופ שמכינים לבד, המתכון משתנה מיצרן ליצרן אך כל  המתכונים מסתמכים על שילוב של שקדים קלופים, סוכר, וקמצוץ של מי פריחת הדרים או מי ורדים.

מתכון – סירופ שקדים (אורז'ה)

(המתכון הינו מיועד לכמות של 1.25 כוסות סירופ)

מצרכים:

  • 2 כוסות שקדים מולבנים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1.25 כוסות מים
  • 5  כפיות מי פריחת תפוז – "מי זהר" (ניתן להשתמש במי וורדים, פחות מומלץ)
  • 30 מ"ל ברנדי

הכנה:

  • מרסקים את השקדים במעבד מזון עד שהם טחונים לגמרי.
  • מערבבים את הסוכר והמים בסיר על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין, ואז מרתיחים את סירופ הסוכר במשך 3 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את אבקת השקדים, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
  • לאחר 3 הדקות של הבישול, נעלה את האש לבינוני- גבוהה, רגע לפני שזה מתחיל לרתוח, יש להסיר מהאש ולכסות במכסה.
  • תנו לתערובת לנוח עם המכסה במשך לפחות 3 שעות, עד 8 שעות מקסימום.
  • לאחר מכן יש לסנן את התערובת דרך שתי שכבות של חיתול, ולהשליך את השקדים הטחונים שנשארו בתוך החיתול.
  • כעט, מה שנשאר זה להוסיף ולערבב את מי פריחת התפוז והברנדי בתערובת סירופ השקדים, ולבקבק בבקבוקי זכוכית.
  • יש לאחסן במקרר

זמן מדף (עד שבועיים)

Mai Tai

עכשיו כשהכנו סירופ אורז'ה ניתן ליצור קוקטיילים רבים, אחד האהובים עלינו הוא ה"מאי טאי"

המאי טאי הוא קוקטייל הדגל של כל משקאות הטיקים. משקאות טיקי שהפכו לפופולרים מאוד ב1950 כאשר אנשים רצו לנסוע לאנשהו באמת אקזוטי, אבל לא רצו להוציא את הכסף או לעבור את הטרחה שבלהגיע לשם. אז במקום זה הם היו מגיעים ברי הטיקים המקומים שלהם ומזמינים משקה טרופי שגרם להם להרגיש כאילו הם מבלים על חוף טרופי קסום.

מרכיבים – מאי טאי

  • 60 מ"ל רום ג'מייקניי
  • 20 מ"ל מיץ ליים טרי
  • 15 מ"ל ליקר תפוזי קיראסאו
  • 15 מ"ל סירופ אורז'ה

הכנה – מאי טאי

  • משקשקים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח.
  • מסננים לכוס עם קרח כתוש.
  • ניתן לקשט בליים, נענע וקש.
Previous ÜBER - אובר הביטר דג'סטיף הישראלי
Next איך להבעיר קליפת תפוז

1
תגובות:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
מתכון: קוקטייל JUNGLE BIRD - מיקסולוג Recent comment authors
הכי חדש הכי ישן הכי מוצבע
trackback

[…] טיקי רבים המצריכים שימוש בסירופים מיוחדים כמו אורז'ה […]