הקצפת קוקטייל באמצעות מי חומוס


הקצפת קוקטייל באמצעות מי חומוס במקום חלבון ביצה

קוקטילים מודרניים וקלאסים רבים מצריכים שימוש בחלבון ביצה ליצירת שכבת קצף בראש הקוקטייל, הבעיה מתחילה בכך שחלבון הביצה מתקלקל מהר ולאחר מספר דקות מפריש ריח רע.

לכן, שימוש במי חומוס הינו פיתרון נהדר, היוצר שכבת קצף גדולה ויפה ושומר על חיי מדף לאורך זמן.

לקוחות רבים נרתעים כשהם שומעים שבקוקטייל שלהם יש חלבון ביצה, ובצדק, החלבון הינו חומר רגיש מאוד למחלות, מתקלקל מהר ובעל ריח רע.

לשימוש במי חומוס יתרונות רבים:

  • זול מאוד
  • אין ריחות לוואי
  • טבעוני
  • יוצר ראש קצף מסיבי
  • אין צורך לשקשק את הקוקטייל פעמיים! (יבש – רטוב) 

מי חומוס – בחומוס יש חלבונים רבים, השרייה של החומוס במים גורמת לכך שהמים סופחים אליהם את החלבון.

 

איך מכינים?

יש שתי שיטות, השיטה הראשונה, הקלה, והכי טובה היא לקנות פחית שימורי חומוס, לסנן את החומוס ולשמור את המים.

בגלל שהחומוס ישב הרבה זמן בתוך המים בפחית השימורים, המים ספחו אליהם המון מן החלבונים המצויים בחומוס והם מצוינים לשימוש בקוקטייל.

השיטה השנייה, היא למי שמחליט שהוא רוצה להכין לבד מי חומוס, זה לגמרי אפשרי, אך התוצאה תהיה כנראה פחות עקבית והקצף יהיה פחות יציב.

פשוט יש לבשל את גרגירי החומוס במים (ללא שום תוספות), בישול ממושך ואחר כך לצמצם משמעותית את המים. וזהו! נשאר רק לסנן את מי החומוס ולהתחיל לשקשק!.

 

Previous מתכון: קוקטייל סזארק קלאסי
Next קוקטיילים מעולים עם רק שלושה מרכיבים

תגובות:

avatar