השרייה מהירה באמצעות סיפון


השרייה מהירה באמצעות סיפון

השריית אלכוהול עם מרכיבים בוטנים מן הצומח היא טכניקה מצוינת לשפר טעמים, ליצור פרופילי טעם ייחודיים, להעצים את מורכבות המשקה, לשנות מרקם ולהפתיע הסועדים שלכם. ניתן להחדיר טעמים לתוך אלכוהול, שמנים, מים, קרם באמצעות עשבי תיבול, תבלינים, זרעים, פרות ועוד.

קיימות מספר טכניקות כדי להחדיר טעמים למשקה אבל כולם פשוט נעזרות בשיטה של הצבת המרכיב המוצק בנוזל והשארתו עד שארומה של המרכיב נקלטת על ידי הנוזל. הטכניקות הללו עשויות להשתנות בהתאם לשינויי מזג האוויר, קור, חום, תנאי לחץ, ואקום. משך הזמן הנדרש כדי להחדיר את המרכיב לנוזל תלוי בטכניקה, סוג המרכיב והנוזלים.

השרייה מהירה באמצעות סיפון, זוהי טכניקה פשוטה ובעלת יתרונות רבים על פני השיטות האחרות בעיקר בכך שהיא המהירה ביותר.

בעבר, אם הייתם רוצים לשדרג את האלכוהול שלכם בטעמים של תבלין מסוים, הייתם צרכים להשרות את התבלין באלכוהול במשך תקופה ממושכת ולחכות שהאלכוהול יספוג את הטעמים. באמצעות טכניקת ההשרייה המהירה, תוכלו להגיע לאותה תוצאה בתוך מספר דקות.

 

השרייה מהירה באמצעות סיפוןהשרייה מהירה באמצעות סיפון

הדרכה:

  • הכניסו את הצמח או התבלין אותו תרצו להשרות לתוך הסיפון.
  • הכניסו את האלכוהול הרצוי.
  • יש לטעון את הסיפון ב2 בקבוקוני גז N2O
  • נערו היטב את הסיפון וחכו 15-20 דקות.
  • רוקנו בעדינות את הגז מהסיפון, פתחו וסננו.
  • תהנו מאלכוהול מושרה בתבלון שבחרתם.

 

סרטון הסברה נוסף:

 

Previous מתכון: סירופ תפוז סיני
Next מיץ לימון / ליים טרי? לא תודה! (עובדות מדהימות שלא ידעתם על לימון)

1
תגובות:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
מתכון: ליקר פלרנום ביתי - מיקסולוג Recent comment authors
הכי חדש הכי ישן הכי מוצבע
trackback

[…] נשתמש בטכניקת השרייה "מהירה באמצעות סיפון" שהיא שיטה מהירה ויעילה להשריית טעמים בנוזל. תוכלו […]