הכנת ביטרים ארומתיים שונים


בכנת ביטרים

הכנת ביטרים ארומתיים שונים

ביטרים הם תמציות של צמחים, עשבים, תבלינים וקליפות, ששמשו בעבר בתור תרופה של ממש, והפכו עם השנים למרכיב הכרחי ליצירתם ושדרוגם של קוקטיילים רבים. לביטר יש את היכולת לשנות משקה באמצעות טיפה אחת, להעניק טעמים ארומתיים וניחוחות מגוונים. זו הסיבה שביטרים הרוויחו את השם "המלח והפלפל של הברמן".

ניתן לרכוש בחנויות אלכוהול ביטרים שונים ומגוונים בטעמים ארומתיים כאלה ואחרים, אבל אם תרצו להרשים את האורחים שלכם, תוכלו באמצעות מספר שלבים פשוטים, ובמעט סבלנות, ליצור ביטרים ייחודים משלכם.

שלב 1: הכנות

בחרו את עשבי התיבול, התבלינים, וחומרי הטעם והריח האחרים בהם תרצו להשתמש ליצירת הביטר שלכם. מרכיבים נפוצים הם: כוכבי אניס, קינמון, פולי וניל, פלפל, רוזמרין, לבנדר, פולי קפה, וקליפות הדרים. השתמשו בדמיונכם ליצירת תערובות שונות,  אתם יכולים להשתמש בכל מרכיב בוטני שתחפצו בו.

לאחר שקיבלתם החלטה באיזה רכיבים להשתמש, יש להכניסם לצנצנת ולהוסיף אלכוהול, מומלץ להשתמש בוודקה או וויסקי איכותיים או בתזקיק אחר עם אחוז אלכוהול גבוה (40% ויותר). אם התיבול שבחרתם יבש, מזגו אלכוהול ביחס של 1:5 לטובת האלכוהול. אם התיבול טרי (קליפות טריות וכדומה..), מזגו אלכוהול ביחס של 1:2 לטובת האלכוהול. יש לסגור את הצנצנת היטב עם מכסה.

 

שלב 2: השרייה

זמן ההשריה משתנה לפי התבלון, לרוב תצטרכו להמתין ולתת לתבלינים להיספג באלכוהול במשך כשבועיים, אך יש לטעום באופן קבוע ולהגיע לחוזק התבלון הרצוי. חשוב לחכות עד שלביטר יש טעם חזק וריח דומיננטי כמו של המרכיבים שבחרתם. במהלך זמן ההמתנה, יש לנער את הצנצנת כל יום כדי להבטיח שהטעמים יוחדרו כראוי.

 

שלב 3: סינון

לאחר שהתערובת הגיע לשיאה, יש להפריד את הנוזל מהתבלינים לתוך צנצנת או מיכל נקי, ניתן לסנן את הנוזל באמצעות גזה או פילטר קפה. לאחר מכן, תנו לתערובת לשבת במשך שבוע. אם תראו שעדיין יש משקעים בתחתית הצנצנת, או שהנוזל נראה עכור במעט, יש לסנן פעם נוספת.

 

שלב 4: אריזה

מזגו בזהירות את הנוזל לתוך צנצנות קטנות עם טפטפות. ביטר נשאר בתוקף תקופה ארוכה, ויכול להחזיק שנים.

 

Previous עובדות מענינות שלא ידעתם על טקילה
Next ההיסטוריה של כוס הקופ

1
תגובות:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
משיקו Recent comment authors
הכי חדש הכי ישן הכי מוצבע
משיקו
אורח
משיקו

היי רציתי בבקשה הסבר יותר ברור על היחס בין המרכיבים לאלכוהול