מתכון: אספרסו מרטיני Espresso Martini


קוקטייל קלאסי מעורר וארומטי על בסיס וודקה, המכיל שוט של אספרסו, ליקר קפה ומעט סוכר. קוקטייל נפלא לכל מי שרוצה לשדרג את כוס הקפה שלו לקוקטייל אלכוהולי נהדר.

היסטוריה:

הקוקטייל המפורסם אספרסו מרטיני הומצא בשנת 1983 ע"י Dick Bradsell, בלונדון, ונקרא בזמנו "וודקה אספרסו". דיק הכין את המשקה ללקוח שבקש ממנו משקה שיעיר אותו ובאותה מידה ישכר אותו. מכונת הקפה שהייתה בתוך הבר גרמה לו לחשוב על הרעיון המופלא של שוט אספרסו מעורר עם וודקה משכרת.

המתכון המקורי של ה"וודקה אספרסו" היה שונה מהמתכון המוכר לנו היום, הוא כלל 2 סוגים של ליקר קפה והוגש בכוס לו-בול עם קוביות קרח. אם הזמן המתכון השתדרג, המינונים השתנו וכמו כן, צורת ההגשה. נוצר קוקטייל מופלא הנקרא "אספרסו מרטיני" בעל שכבת קצף יפה, צבע וארומה מופלאים וטעם נהדר.

מתכון:

כמו בכל מתכון ישנה חשיבות אדירה למרכיבים, חשוב מאוד להשתמש בקפה איכותי ,כמה שיותר טרי וחם. הסוד לאספרסו מרטיני מוצלח הוא שכבת הקצף שמרחפת בראש הקוקטייל, כדי להשיג אותה חייבים להשתמש בשוט אספרסו טרי וחם, למרות שזה מרגיש מוזר למזוג משקה חם לשייקר ומייד לשקשק אותו עם קרח.

  • 45 מ"ל וודקה.
  • 22.5 מ"ל אספרסו חם וטרי.
  • 22.5 מ"ל ליקר קפה.
  • 10 מ"ל מי סוכר.

הכנה: מזגו את כל המרכיבים לשייקר והוסיפו קרח. שקשקו בחוזקה וסננו (סינון כפול) לכוס מרטיני.

קישוט: נהוג להגיש את הקוקטייל עם 3 פולי קפה שצפים על הקרם שנוצר בראש הקוקטייל.

Previous קציפות בקוקטיילים
Next סאקה שיראיוקי - מבשלת קונישי

תגובות:

avatar